Bispbergs Herrgård

Adress: Bispberg 160, 783 90 Säter (visa karta)
Område: Säter
Gästbetyg: 90% (9 av 10 rekommenderar) (7 recensioner)

Hotell och pensionat | Välkommen till idylliska Bispbegrs Herrgård!
Herrgården är högt belägen i charmiga Bispberg, en gammal idyllisk väl bibehållen gruvby med anor från 1200-talet. Herrgården ligger på sluttningen av Bispbergs klack, södra dalarnas högsta berg. Nära till stad, knappt 4 mil från Falun, Romme Alpin och Aqua Nova äventyrsbad i Borlänge. Det är 5km till Säter och närmaste tågstation, där det går direktåg (1h 50min) till Stockholm.

Hos oss kan ni njuta av sköna Englesonsängar, generös frukost och god vällagad mat från säsongens finaste råvaror. Gården med sin vackra damm och trädgård är omgiven av fruktträd, härbren och paviljonger. Området bjuder på många aktiviteter för både stora och små.

På herrgården finns tio personligt inredda rum. De flesta är stora och kan efter behov användas som enkel, dubbel eller flerbäddsrum. Gästrummen – liksom matsal, salong och vår stora lounge på övervåningen – är inredda för att skapa trivsel, god funktion och skönhet. Vackra solnedgångar och högt till tak i alla avseenden bjuder vi också gärna på. För att inte förstöra husets ursprungliga och harmoniska stil ligger toaletter och duschar kvar i naturlig anslutning till rummen. En trappa upp finns ett lekrum för de mindre och ett ungdomsrum med fussball-spel och Playstation. Utanför dessa rum ligger vår övre salong där du som förälder bekvämt kan sitta med något varmt eller kallt framför den stora öppna spisen.

Fokuset på herrgården är vällagad och rustik mat med något för alla. På tallriken hittar du smaker från trädgårdens grönsaker, frukter och bär. Restaurangen erbjuder en mysig atmosfär med flera öppna spisar och möjligheten till att sitta avskiljt. Hela sommaren kan du på dagtid äta enklare lunch och fika hos oss. Onsdag-lördag kväll är restaurangen öppen med Bistromeny.

”Very fine service and friendly owners of the place. Very delicious food! Very nice beds and silence.”

Rekommenderad av Taina
Finland Finland (mån 09 mar 2015)

”Maten är fantastisk, personalen är fantastisk. Det är inte var dag man stöter på ett gäng som är så kundorienterade, ingenting var omöjligt.”

Rekommenderad av Monica
Sverige Sverige (ons 04 mar 2015)

Gästbetyg 90%

(9 av 10 rekommenderar)
Totalupplevelse 4,5 of 5

Kontaktinformation

Karta


Kontakta Turistbyrån


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Kontakta Turistbyrån

Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel