Kocktävling - Årets kockteam 2017

Område: Smedjebacken
Arena/Plats: Smedenskolan
Kategori: Mat, Mässa och marknad
Datum: Lördag 11 mar 2017

Se på när lagen lagar maten samt när rätterna bedöms och besök den mat- och dryckinspirerad mässan med bl a smakprover från lokala producenter.

Årets kockteam är en matlagningstävling där fyra lag från fyra skolor i Dalarna tävlar om titeln Årets kockteam. Det blir en heldag på Smedenskolan lördagen den 11 mars, med kocktävling och mässa med provsmak.

Lagen kommer utifrån en råvarukorg från lokala producenter att tillaga en trerätters meny som bedöms av en jury från Svenska kockars förening. Besökare kommer att kunna titta på när lagen lagar maten samt när rätterna bedöms, då de fyra köken ställs upp i matsalen på Smedenskolan. Samtidigt kommer en mat- och dryckinspirerad mässa pågå i entrén och elevhallen med bl.a.smakprover från lokala producenter.

Lag från restaurang- och livsmedelsprogrammet i Falun, Borlänge, Leksand och Smedjebacken gör upp om titeln Årets kockteam.

Kom och inspireras av kunniga elever, stjärnkockar och representanter från hotell- och restaurangbranschen.

I anslutning till tävlingen kommer det även att vara en matinspirerad mässa där det bjuds på smakprover från lokala utställare.

Tävlingen ”Årets kockteam” arrangeras för första gången inom GYSAMS 11 medlemskommuner och syftet med tävlingen är att uppmärksamma gymnasieutbildningarna inom restaurang och livsmedel.

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma gymnasieutbildningarna inom restaurang och livsmedel. Det finns just nu ett stort behov av kockar i vår region och antalet sökande till restaurang och livsmedelsutbildningarna har minskat de senaste åren. Därför vill de uppmärksamma denna utbildning lite extra genom att arrangera en kocktävling för de gymnasieskolor inom Gysam som erbjuder restaurang och livsmedelsprogrammet.

Följ evenemanget Årets kockteam på Facebook.

Öppet för allmänheten

Arr: Gysam och VBU

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
11 Mar
Lördag 11 mar 2017 10:00 - 15:00 Smedenskolan

Kontaktinformation

Mobilnummer
+46 072-557 82 10
E-post
lina.lundin@fbregionen.se

Bra att veta

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Lör 11 mar 2017 10:00 - 15:00 @ Smedenskolan
OK

Karta


Kontakta Turistbyrån


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel