Svamp i dalaskog

Område: Avesta
Arena/Plats: Brunnbäcks Herrgård
Kategori: Föreläsning, kurs
Datum: Fredag 19 okt 2018

Brunnbäcks Bed & Breakfast och Brunnbäcks Herrgård ger er en fantastisk möjlighet att tillsammans med erfarna experter utforska dalaskogarna för att skörda vad skogen har att erbjuda! Nybörjare såväl som erfarna svampplockare är varmt välkomna att delta i en helg där svamp och naturupplevelser står helt i fokus!

Under en helg så kommer gäster få bo naturskönt intill Dalälven, äta gott och i glada vänners sällskap få en introduktion i skogens läckerheter. Ni får veta vad som är ätbart och inte, hur och var man bäst hittar svamp och utbyta tips och erfarenheter både med kurskamrater och kursledare.

Kursledare:
Ullabrith Fridell som driver Brunnbäcks Herrgård är en passionerad svampplockare sen barnsben. Hon har många års erfarenhet och har också gått en svampkonsulentutbildning på statens skola för vuxna i Härnösand. Att leda svamputflykter och svampkurser är inget nytt och hon har även tagit emot och examinerat svampar.
Birgitta som driver Brunnbäcks Bed & Breakfast med sin man har återvänt till hemtrakterna och de djupa dalaskogarna efter att ha bott största delen av sitt liv i Stockholm där hon arbetat som projektledare och administratör för större organisationer. Hennes enorma intresse för skog och natur har hon verkligen fått tillgodosedda när hon med stor vana strövar runt i svampskogarna runt Avesta.
Tillsammans leder de dig genom berg och dalar i jakten på skogens guld.

Som gäst kan ni välja att bo på Brunnbäcks B&B eller Brunnbäcks Herrgård, men alla samlas för svampplockningen. Ni intar också måltider tillsammans där naturligtvis svampen står i centrum, antingen ute i det gröna bland höstfärgade träd eller på Brunnbäcks Herrgård med utsikt över Dalälven.

Deltagare i kursen bör ha med sig följande: Oömma kläder och skor för ur och skur, samt en korg och kniv för svampplockningen. En fördel är om man har bil med sig då jakten på svamp tar er en bit bort, men om man inte har möjlighet att ta bil kan detta ordnas.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Okt
Fredag 19 okt 2018 17:00 Brunnbäcks Herrgård

Bra att veta

Prisinformation
Kursavgift och samtliga måltider: 3250 SEK, boende tillkommer. Kursen bokas via Brunnbäcks Herrgård eller Brunnbäcks B&B på visitdalarna.se, beroende på vart ni väljer att bo. Gå in under fliken "Erbjudande" på vardera boendes sida.

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 19 okt 2018 17:00 - 17:00 @ Brunnbäcks Herrgård
OK

Kontakta Tourist Information


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel